#کرمانشاه_دالاهو_نشست علمی(خمس در قرآن و روایات)
مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) نشستی با عنوان خمس در قرآن و روایات در تاریخ۱۳۹۷/۱۰/۴ باحضور طلاب و اساتید برگزار کرد سخنران این نشست یکی از طلاب پایه سوم بود.
ایشان در ابتدا اموالی را که خمس به آنها تعلق می گیرد را بیان نمودند از جمله:منفعت کسب،گنج،غنیمت،مال حلال مخلوط به حرام،معدن،زمینی که کافرذمی از مسلمان می خرد،لولو مرجانی که با غواصی در دریا بدست می آید.
سپس حد نصاب هر یک از متعلقات خمس را نیز بیان کردند.
ایشان درباره سال خمسی اینگونه فرمودند:انسان زمانی به سن بلوغ می رسد باید تکالیف شرعی اش را مثل نماز و روزه انجام دهد و همان طور که هر شخصی بعد از یکسال شمسی اولین درآمد خود را باید خمس دهد و ۱پنجم آن را پرداخت کند.
تاکید کردند تکلیف شخصی که تا الان خمس نداده این است که به مجتهد جامع الشرایط یا همان مرجع تقلید خود مراجعه نماید.
اموالی که خمس به آنها تعلق ندارد را بیان کردند،ازجمله:ارث،جایزه،عیدی،مالی که به عنوان خمس یا زکات یا صدقه دریافت کرده،مهریه ای که زن دریافت کرده.
افزودن جهیزیه به دو شرط خمس ندارد۱_نتواند یکجا جهیزیه تهیه کند۲_مجبور باشد هر سال مقداری از آن را تهیه کند.
در ادامه پیامدهای نپرداختن خمس را گفتن: ۱_انسان تا خمس مالش را ندهد نمی تواند در آن تصرف داشته باشد. ۲_با پولی که خمس آن را نپرداخته خرید و فروش کند ۱پنجم آن معامله باطل است. ۳_با پولی که خمس آن را نپرداخته آب بخرد وضو و غسل با آن آب باطل است. ۴_اگر با همان پول خانه بخرد نماز خواندن در آن باطل است. ۵_اگر چیزی را که خمس آن را نپرداخته به کسی بدهد آن شخص ۱پنجم آن را مالک نمی شود.
در پایان آیه ۴۱ سوره انفال را که درخصوص کسانی است خمس به آنها تعلق می گیرد بیان کردن.